Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Пасічна, 84

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 6 березня 2020, 11:44

На Пасічній збудують багатоповерхівки з підземним паркінгом на 300 місць

вул. Пасічна, 84

Будівлю на вул. Пасічній, 84 знесуть, а на її місці зведуть 12 та 14-поверхові будинки з підземним паркінгом, офісними та комерційними приміщеннями.

Сьогодні, 6 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ПП "І.Куш" багатоквартирного житлового будинку з вбудованими громадськими приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Пасічній, 84 (будинки №1 та №2 на генплані) у Львові.

За словами начальника управління архітектури та урбаністики Львова Антона Коломєйцева, цей проект включає будівництво двох будинків, які включатимуть у себе офісні  комерційні приміщення, а також житлову зону. Проект розглядали на містобудівній раді та відкорегували планування підземного паркінгу.

Згідно з проектом рішення, будинки мають збудувати на земельній ділянці площею 0,8631 га, яка є у комунальній власністі і призначена для будівництва та обслуговування будівель змішаного використання з житловими одиницями у верхніх поверхах і розміщенням у нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення при умові поверхового розділення різноманітних видів використання.

Як встановили у міськраді, висота одного будинку не повинна перевищувати 38,5 метрів, а другого – тобто 50,5 метрів. Згідно з візуалізацією, будинки матимуть 12 та 14 поверхів. На даху будівлі з меншою висотою ,яку збудують каскадом, планують облаштувати відкриті тераси і озеленити. Максимально допустимий відсоток забудови цієї земельної ділянки – 24%. 

Зараз на цій ділянці знаходиться 2-поверхова будівля, яку планують знести, а на цій території паркуються мешканці навколишніх будинків.

За словами представника забудовника, будинки матимуть 126 квартир, для мешканців передбачено більше 90 паркомісць, що загалом, разом із підземним паркінгом, включитиме 300 місць для паркування.

Як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, забудовник має передбачити, щоб мешканці навколишніх будинків мали зможу на ніч використовувати цей паркінг, а вдень він передбачатиметься для авто працівників офісів та комерції.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення відповідно до зонінгу Личаківського району.

За даними порталу YouControl, ПП "І.Куш" зареєстроване з 1994 року у Львові на вул. Пасічній, 84, займається наданням інших індивідуальних послуг. Керівником та власником фірми є львів'янка Леся Андрусяк. Розмір статутного капіталу підприємства становить 200 740 грн.

Андрусяк належить ще ПП "Соната сервіс груп", якому у 2019 році дозволити збудувати на вул. Замарстинівській, 127 житловий будинок з шумозахисним екраном, а також будфірма ТзОВ "Бізнес Естейт", що зводить на вул. Зеленій, 115б, на місці лаботарорного корпусу та складу металів, офісний центр з паркінгом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.