Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту

Вівторок, 10 березня 2020, 15:25

Підприємці Львівщини пікетували Львівську ОДА

акція протесту

ФОПи вимагали відстоювали спрощену систему обліку та звітності.

Сьогодні, 10 березня, під стінами Львівської ОДА відбулася масштабна акція протесту мікропідприємців Львівщини за збереження та розвиток спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

За словами організаторів акції, ухвалені та підписані закони 128-ІХ та 129-ІХ, що вступають у дію вже 19 квітня цього року суттєво підвищують ризик втрати спрощенної системи оподаткування, адже пропонований облік та звітність нівелюють саме поняття "спрощенки".

"Вважаємо що втілення цих законів у життя, значно збільшить навантаження на мікробізнес та призведе до його повного знищення. Також висловлюємо свою пересторогу, через можливе зростання корупційної складової та розвитку кримінальних схем, пов`язаних з так званим "кеш беком" – зазначили організатори.

Вони також додали, що ці закони були ухвалені без економічного прогнозу їх наслідків та без проведення діалогу з представниками саме мікро-підприємницької спільноти.

"Бізнес потребує консолідацї, на тлі змін законодавства, що стосується ФОПів. Ми працюємо в різних галузях - від ІТ та мистецтва, до звичайних базарів. За останні місяці ми зрозуміли: щоб відстоювати свої права, щоб нас чули там, де керують, здебільшого, представники великого бізнесу, ми маємо триматися разом. Нам час об’єднуватися" – зазначили учасники акції.

За їхніми даними на Львівщині кількість мікропідприємців уже налічує понад 105 тисяч.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.