Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вуличне освітлення

П'ятниця, 13 березня 2020, 14:15

Голова сільради на Сколівщині привласнив майже мільйон замість встановлення вуличного освітлення

вуличне освітлення

Замість інноваційної системи ламп, на яку з бюджету виділили понад мільйон гривень, чиноник закупив дешеві китайські лампи, а кошти приваснив собі.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Facebook.

"Підписала підозри очільнику сільради та депутату у розтраті і привласненні майже 1 млн бюджетних коштів" – написала Ірина Діденко.

За версією слідства минулоріч у одному із сіл Сколівського району вирішили встановити сучасне вуличне освітлення, реалізувавши прогресивний проєкт відновлюваної енергетики. Він полягав у встановленні сонячних панелей з інноваційною системою ламп.

"На цей проєкт з бюджету виділено 1 млн 154 тис грн. Разом з тим, бажання збагатитися за бюджетний рахунок переважило бажання забезпечити людей безкоштовним, якісним величним освітленням. Виконувач обов’язків голови села, у змові з депутатом (інженером технічного нагляду) та керівником товариства, що виграло тендер на встановлення освітлення, привласнили загалом 950 тис грн бюджетних коштів, з виділених 1 млн 154 тис грн" – йдеться у повідомленні.

Щоб злочин не був очевидним, замість якісних ламп, вирішити монтувати у 25 разів дешевші китайського виробництва (за актом виконаних робіт 1 елемент коштує 23 000 грн, а реально встановлені вартують 886 грн).

"Законом передбачена особлива процедура повідомлення про підозру народним обранцям, тому очільнику села і депутату підписала їх особисто. Готуються клопотання про обрання мір запобіжних заходів та відсторонення від посад" – додала Ірина Діденко.

За вчинені злочини підозрюваним загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.