Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичні маски

Галицька митниця

П'ятниця, 13 березня 2020, 16:40

На Львівщині прикордонники не дозволили вивезти до Польщі майже 40 тисяч медичних масок

медичні маски

Медичні маски, які хотіли вивезти у двох пунктах пропуску, не пропустили через тимчасове обмеження експорту медичних товарів.

 Про це повідомила прес-служба Галицької митниці Держмитслужби України.

Двоє громадян, мешканці Києва, прибули в пункт пропуску "Шегині-Медика" для виїзду в Республіку Польщу у приватних справах легковим автомобілем.

"Під час митного контролю повідомили, що перевозять близько 28 тис. одноразових медичних масок, які придбали в аптеках, про що свідчили фіскальні чеки. Однак через тимчасове обмеження експорту товарів протиепідемічного призначення медичні маски не пропустили" – йдеться у повідомленні.

Аналогічний випадок трапився у пункті попуску "Рава-Руська – Гребенне". Там громадянин Республіки Польщі вивозив 11 тис. шт. таких масок. В обох випадках громадяни повернулись в Україну.

Як відомо, Уряд тимчасово, до 1 червня 2020 року, обмежив експорт товарів протиепідемічного призначення, до переліку яких входять медичні маски.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.