Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення води

lviv.dei.gov.ua

Вівторок, 17 березня 2020, 16:50

На Золочівщині школа та сільрада відводять каналізаційні стоки в старе русло річки Західний Буг

забруднення води

У селі Білий Камінь екологи виявили, що побутові води сільради, школи та 12-поверхових будинків потраплянням в потік старого русла річки Західний Буг.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Львівській області. 

Працівники Інспекції в рамках розгляду звернення громадян жителів села Білий Камінь Золочівського району Львівської області провели заходи державного контролю з метою перевірки достовірності інформації стосовно неналежного стану каналізаційної системи в населеному пункті та фактичного відведення господарсько-побутових стічних вод у річку Західний Буг.

"Із виїздом на місцевість державні інспектори зафіксовали, що господарсько-побутові стічні води жителів окремих вулиць села Білий Камінь, місцевої школи (Білокамінський навчально-виховний комплекс), сільської ради та двох дванадцятиквартирних будинків відведені в каналізаційний колектор із подальшим потраплянням в потік старого русла річки Західний Буг. Очисні споруди не функціонують та не приймають стічні води" – йдеться у повідомленні.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрали проби води для проведення лабораторних досліджень.

Нагадаємо, вчора екологи виявили поблизу кільцевої дороги Винник витік стічних неочищених вод червого кольору із домішками завислих речовин органічного походження у річку Миклашівка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.