Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кабмін

КОДА

Понеділок, 30 березня 2020, 07:43

Шмигаль запропонував нові кандидатури на посади міністрів енергетики, фінансів та охорони здоров’я

кабмін

Паралмент отримав подання про призначення Ольги Буславець міністром енергетики та захисту довкілля, Сергія Марченка - міністрів фінансів і Максима Степанова - міністром охорони здоров'я України.

 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс на розгляд Верховної Ради подання про призначення Ольги Буславець міністром енергетики та захисту довкілля, Сергія Марченка - міністрів фінансів і Максима Степанова - міністром охорони здоров'я України.

Відповідні проекти постанов зареєстровані 29 березня в парламенті, повідомляє Інтерфакс.

Також прем'єр пропонує звільнити з посади міністра фінансів Ігоря Уманського, а посади глави МОЗ- Іллю Ємця.

Кандидатури на посади міністрів вносяться прем'єром за пропозицією фракції "Слуга народу", яка має право коаліції в нинішній Верховній Раді.

Ольга Буславець раніше обіймала посаду генерального директора директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Сергій Марченко - колишній заступник міністра фінансів і екс-заступник голови адміністрації президента Петра Порошенка, балотувався на позачергових парламентських виборах 2019 року за списком партії "Українська стратегія" тодішнього прем'єра Володимира Гройсмана.

Максим Степанов - екс-глава Одеської обласної державної адміністрації, був звільнений з цієї посади 10 квітня 2019 року ще п'ятим президентом Петром Порошенком під час президентської виборчої кампанії, через що між ними виник публічний конфлікт із взаємними звинуваченнями.

Степанов був призначений на цю посаду в січні 2017 року, після того, як в грудні 2016 року, займаючи посаду директора ДП "Поліграфічний комбінат" Україна", переміг у конкурсі на зайняття посади голови Одеської ОДА. До цього область очолював екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Нагадаємо, Денис Шмигаль очолив уряд 4 березня, замінив на цій посади Сергія Гончарука. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.