Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

курс валют

Понеділок, 30 березня 2020, 10:00

В Україні очікується значна інфляція та збільшення безробіття

курс валют

Уряд погіршив прогноз інфляції до 8,7% і прогноз середньорічного курсу до 29,5 грн за дол.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Уряд в рамках підготовки проекту правок до держбюджету-2020 через епідемію коронавірусу погіршив макропрогноз, зокрема, інфляції – з 5,5% до 8,7%, середньорічного курсу гривні – з 27 грн/дол до 29,5 грн/дол.

"Під час розробки змін до держбюджету уряд оновив макроекономічний прогноз. На засіданні Кабміну затвердили нові цифри. Можливо, не всіма цифрами ми задоволені, але вже в другому півріччі очікуємо поліпшення економічної ситуації", – наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, фахівці Мінекономіки в процесі підготовки нового прогнозу провели низку консультацій з експертами Мінфіну, НБУ, МВФ і незалежними аналітичними організаціями. Відтак, номінальний ВВП прогнозується на рівні 4 трлн грн, тоді як раніше він оцінювався в 4,51 трлн грн.

Прогноз безробіття погіршений з 8,1% до 9,4%, а середньомісячної зарплати – з 12,5 тис грн до 11 тис грн, що з урахуванням інфляції відповідає рівню 2019 року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.