Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Антикризовий щит у Польщі

Понеділок, 30 березня 2020, 14:58

Уряд Польщі дозволив українцям залишитися в країні на час карантину та ще місяць після його завершення

Антикризовий щит у Польщі

Уряд Польщі продовжив терміни законного перебування та дозволів на роботу для іноземців. 

Про це повідомляють Новини торгівлі.

У пакет заходів щодо боротьби з коронівірусом, так званий "Антикризовий щит", який прийняв польський Сейм, є положення, що передбачають продовження законного перебування та дозволів на роботу для іноземців.

"Антикризовий щит" передбачає продовження віз для проживання і дозволів на тимчасове проживання для іноземців. Іншою зміною є збільшення терміну подачі заяв на отримання посвідки на проживання, продовження візи і продовження терміну перебування в умовах безвізового режиму, якщо воно пришлось на період надзвичайної епідемії або карантину.

Згідно змінами, внесеними до законодавства, "якщо останній день перебування іноземця на підставі національної візи приходится на період епідемічної загрози або карантину, оголошеного в зв'язку з вірусними інфекціями SARS-CoV-2, то період перебування, вказаний у візі, і термін дії цієї візи продовжуються законом до кінця 30-го дня, наступного за днем ​​скасування останнього з цих режимів державою".

Такий ж принцип застосовується до тимчасових посвідок на проживання. Таким чином, іноземці, які перебувають і працюють у Польщі, можуть робити це на законних підставах протягом всього терміну спалаху коронавируса і протягом ще 30 днів після оголошення про закінчення епідемії або карантину.

Нагадаємо, 27 березня Україна закрила кордони

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.