Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

П'ятниця, 27 березня 2020, 14:29

У Краковці більше дві тисячі українців намагаються перетнути кордон

пункт пропуску

Станом на 12.00 год у трьох пунктах пропуску на території Польщі утворилися черги із майже чотирьох тисяч українців.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

У Держприкордонслужбі зазначили, що цієї доби у пунктах пропуску на кордоні з ЄС значно зросла кількість українців, які прибули без власного транспорту, а пішохідні пункти перетину кордоні закриті.

Зокрема, станом на 12.00 год на території Польіщ зібралося:

- навпроти пункту пропуску "Краківець" – понад 2 тисячі осіб;

- навпроти пункту пропуску "Ягодин" – 1,2 тисячі осіб;

- навпроти пункту пропуску "Рава-Руська" – 0,5 тисячі осіб.

"Держприкордонслужба організувала взаємодію з органами місцевої влади, ДСНС щодо забезпечення транспорту для перевезення громадян, які прибули до кордону пішки. Крім того, залучено додатковий інспекторський склад, працюють додаткові смуги, де оформлення відбувається із застосуванням мобільних комплексів прикордонного контролю", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 12 березня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян. 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. 

З 17 березня на кордоні з Польщею працюють лише три пункти пропуску: Рава-Руська – Гребенне, Краковець – Корчова та Ягодин – Дорохуськ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.