Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

П'ятниця, 13 березня 2020, 15:40

Україна на два тижні закриває кордон для іноземців

пункт пропуску

Через пандемію коронавірусу у світі Україна через 48 годин закриває кордон для іноземних громадян.

Про це сьогодні під час брифінгу за результатами засідання РНБО, присвяченого заходам безпеки через коронавірус, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Через 48 годин наша країна закриє кордон для іноземних громадян. Міністерство закордонних справ попередить зараз всі установи, всі країни, про те, що кордон України для іноземних громадян на два тижні буде закритий. Через два тижні, в залежності від того в який спосіб буде розвиватися ситуація, ми, на засіданні РНБО, будемо приймати наступні рішення" – заявив Олексій Данілов.

Також Данілов попросив українців по-можливості обмежити закордонні поїздки, а щодо тих, хто вже перебуває за кордоном, то вони матимуть змогу повернутися в Україну, однак, прибуваючи із країн, де спостерігається сильний спалах корорнавірусу, вони мають пройти обов'язкову обсервацію.

"За тиждень усі пункти пропуску мають бути забезпечені експрес-тестами, які будуть мати можливість проходити усі... Всі медичні установи також будуть мати ці тести" – наголосив Олексій Данілов.

Він додав, що станом на сьогодні в Україні виявили три випадки захворювання на коронавірус.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. Також міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення з 12 березня до 3 квітня призупинити навчання у школах і дитячих садочках Львова. Таке ж рішення прийняла й Львівська ОДА.

Львівська опера до квітня скасувала усі вистави через коронавірус, також у Львові призупинили роботу всіх кінотеатрів.

Раніше Варіанти побували на брифінгу міського голови Львова Андрія Садового щодо обмежувальних заходів у Львові, які вводить Львівська міська рада для убезпечення мешканців від поширення респіраторних захворювань, зокрема вірусу COVID-2019.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.