Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Єврокомісія

Вівторок, 31 березня 2020, 10:02

Країнам ЄС пропонують відкрити кордони для деяких категорій працівників

Єврокомісія

Єврокомісія просить країн-членів ЄС дозволити перетинати кордони певній категорії людей.

Про це повідомляє польське видання rmf24. 

Європейська комісія опублікувала вказівки для держав-членів ЄС щодо гарантування свободи переміщення для працівників, що виконують сезонну роботу, або направлені на роботу у інші країни, незважаючи на обмеження, накладені через пандемію коронавірусу.

На думку Європейської комісії, медичні працівники, медсестри, доглядачі людей похилого віку та дітей, а також працівники транспорту та харчового сектору повинні мати можливість перетинати кордони. Крім того, для сезонних робітників, особливо в сільськогосподарському секторі, країни ЄС повинні створити спеціальні процедури для забезпечення безперебійного проходу.

"Деякі національні уряди запровадили контроль за внутрішніми кордонами. Але півтора мільйона людей в ЄС проживають в одній країні та працюють в іншій. Вони повинні перейти кордон, щоб добратися до роботи. Робота багатьох цих людей важлива для всіх нас, щоб пережити кризу. Ось чому ми публікуємо практичні рекомендації для національних урядів у відношенні мобільних робочих в ЄС", – наголосила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, уряд Польщі продовжив терміни законного перебування та дозволів на роботу для іноземців. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.