Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЖК Веселка

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 3 квітня 2020, 13:58

Скандальному забудовнику, який відмовився будувати садок, дозволили звести ще одну багатоповерхівку

ЖК Веселка

Виконком Львівської міськради дозволив будівницвто ще одного будинку у ЖК Веселка на вул. Залізничній, 7.

Сьогодні, 3 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" багатоквартирного житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями у рівні першого поверху у кварталі багатоповерхової житлової забудови "Веселка" на вул. Залізничній, 7 у м. Львові (будинок № 9 на генплані).

Новобудову зведуть на земельній площею 1,0134 га, яка перебуває у комунальній власності та призначена для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Як встановили у міськраді висота будинку не повинна перевищувати 36 метрів. Згідно з візуалізацією, будівля матиме 9 поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови цієї земельної ділянки – 38,06 %.

За словами начальника управління архітектури та урбаністики Львова Антона Коломєйцева, поруч із проектованою ділянкою триває будівницвто дитячого садка, тому пропонують довершити квартал ще одним житловим будинком. На питання чи буде де гуляти дітям, він відповів, що для цього є подвір'я комплексу.

Зазначимо, у березні 2018 року ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир", яка звела на вул. Залізничній житловий комплекс "Веселка", відмовилася будувати дитячий садок, однак 10 травня 2019 року міськрада зобов'язала забудовника  звести дитячу дошкільн уустанову на 40 місць у кварталі багатоповерхової житлової забудови "Веселка".

Однак за словами колишнього начальника управління архітектури та урбаністики міської ради Юліана Чаплінського, житловий комплекс "Веселка" передбачає заселення близько 2000 мешканців. Відповідно до нормативів ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" мала б звести дитсадок на 80-100 місць. 

За даними YouControl, ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" більше 12 років займається організацією будівництва будівель. Власником фірми є поляк Каспров'як Кристіан Єжи, який також є власником промилсово-будівельної групи "Моноліт" та ТзОВ  "Преміум-Буд". Розмір статутного капіталу ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" становить 5 000 000 грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.