Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вулиця Залізнична, 7

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 10 травня 2019, 17:17

На Левандівці збудують дитячий садок на 40 місць

вулиця Залізнична, 7

Відповідно до нормативів на території житлового кварталу "Веселка" на вул. Залізничній, 7 мали б звести дитсадок на 80-100 місць.

Сьогодні, 10 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" дитячої дошкільної установи на 40 місць у кварталі багатоповерхової житлової забудови "Веселка" на вул. Залізничній, 7.

2-поверховий садочок збудують на території багатоповерхового житлового кварталу "Веселка" на ділянці площею 2,3450 га, яка належить до категорії земель житлової та громадської забудови. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 28%.

У Львівській міськраді встановили, що висота будівлі не повинна перевищувати 9,4 м. У проекті передбачають, що дитяча дошкіьна установа розрахована орієнтовно на 40 місць.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови (5-10 поверхів) відповідно до зонінгу Залізничного району.

Зазначимо житловий комплекс "Веселка" на вул. Залізничній передбачає заселення близько 2000 мешканців. Відповідно до нормативів ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" мала б звести дитсадок на 80-100 місць.

На даними YouControl, ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир" більше 11 років займається організацією будівництва будівель. Власником фірми є поляк Каспров'як Кристіан Єжи, який також є власником промилсово-будівельної групи "Моноліт" та ТзОВ  "Преміум-Буд".

Нагадаємо, раніше Львівська міськрада дозволила ТзОВ "Преміум-Буд" звести багатоповерхівку з паркінгами та кафе на вул. С. Голубовича, 34.

Крім цього, у 2018 році ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир", яка звела на вул. Залізничній житловий комплекс "Весела", відмовилася будувати дитячий садок.

Додамо, у квітні виконком міськради дозволив на Левандівці збудувати новий 14-поверховий житловий комплекс з садочком та підземним паркінгом на вулиці Рудненській, 8.

А також у березні Вардкес Арзуманян отримав добудувати оранжерею у ресторані "Тарон" на Левандівці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.