Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Новояворівське сміттєзвалище

ФБ Холода

Середа, 8 квітня 2020, 09:57

Понад 70 рятувальників намагаються погасити пожежу на сміттєзвалищі біля Новояворівська

Новояворівське сміттєзвалище

За попередніми даними пожежа на території полігону виникла через спалювання сухостою. 

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Вчора, 7 квітня, о 15:20 годині рятувальникам повідомили про пожежу поблизу с. Терновиця Яворівського району. Пожежа виникла на відкритій території полігону твердих побутових відходів.

На момент прибуття перших пожежно-рятувальних підрозділів до місця виклику пожежа набула значних масштабів. Вогонь охопив суху траву на площі 100 000 кв.м. та сміття на площі 18 000 кв.м.

Протягом дня 7 квітня пожежу сухої трави ліквідовано повністю, горіння сміття ліквідовано на площі 8 000 кв.м. (залишається 10 000 кв.м.). Ліквідація загоряння продовжується.

До ліквідації пожежі залучалось 72 чоловіки особового складу та 12 одиниць спецтехніки.

Як повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області загоряння виникло на території Новояворівського полігону твердих побутових відходів (ТПВ). На даний час Інспекція встановлює відповідальну особу, яка допустила загоряння на полігоні. 

Як написав на своїй сторінці у Facebook заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод, підозрують, що вогонь поширився від паління сухої трави. 

Нагадаємо, вчора на об'їзній Львова палії сухостою підпалили 40 га: вогонь поширився на ліс та промзону

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.