Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Четвер, 9 квітня 2020, 13:00

Львівський університет імені Франка увійшов в трійку лідерів за показниками Scopus

університет Франка

До рейтингу університетів за показниками Scopus 2020 року увійшли 12 львівських вишів.

Про це повідомляє "Освіта.ua".

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснено наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських закладів вищої освіти.

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками.  Станом на квітень 2020 року до бази даних Scopus включено 177 закладів вищої освіти України.

Згідно з даними рейтингу 2020 року, найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка – 93 (89 у рейтингу 2019 року), Харківський національний університет ім. Каразіна – 73 (70) та Львівський національний університет імені Івана Франка – 64 (60).

На 8 сходинку піднявся Національний університет "Львівська політехніка", що має у своєму активі 45 пунктів за індексом Гірша. На 12 місці Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького.

 

Крім цього до рейтингу увійшли ще дев'ять Львівських вишів. Серед них на 44 місці Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького, на 85 – Львівський державний університет фізичної культури ім. Івана Боберського. 86 та 87 займають Львівський державний університет безпеки життєдіяльності та Львівський торговельно-економічний університет відповідно.

На 126 місці опинився Львівський національний аграрний університет, 148 позицію займає Львівський медичний інститут, на 155 місці Львівський університет бізнесу та права, 160 – Львівський державний університет внутрішніх справ.

І останнє місце серед Львівських вишів посів Львівський інститут економіки і туризму, який опинився на 173 місці у рейтингу з 177 ніверситетів.

Нагадаємо, у 2020 році Міністерство освіти виділило двом львівським вишам 127 мільйонів. Львівська політехніка отримає 69 млн грн, а Львівський національний університет ім. І.Франка – 58,3 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.