Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

борщівник

П'ятниця, 10 квітня 2020, 11:50

В Україні борщівник Сосновського вилучать зі списку кормових культур

борщівник

Держпродспоживслужба вилучить борщівник Сосновського зі списку кормових культур для боротьби із цим шкідником.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Держпродспоживслужба України вилучила борщівника Сосновського зі списку кормових культур та надасть статус "інвазійний вид" для боротьби з цією рослиною.

Натомість у Львівській ОДА наполягають на внесенні борщівника до переліку карантинних видів, бо "статус карантинного шкідливого організму для борщівника Сосновського слугуватиме об’єктом офіційної боротьби з ним".

Зазначимо, у кожному районі області створили комісії з координації виконання заходів щодо боротьби з борщівником, а протягом 2019 року площа поширення рослини зменшилася на 150 га, у порівнянні з 2018 роком, завдяки поверненню земель знову у с/г вжиток.

Нагадаємо, у 2016 році в рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" Варіанти дослідили проблему поширення і боротьби з борщівником Сосновського, що є рослиною-шкідником. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.