Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

світлофор

Четвер, 16 квітня 2020, 13:05

На в'їзді до Львова встановили світлофор, який зупинятиме авто, що перевищують швидкість

світлофор

Новий світлофор працює у тестовому реживі на в'їзді в місто зі сторони села Сокільники на вул. Кульпарківській.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На в’їзді в місто, зі сторони вул. Кульпарківської, встановили інтелектуальний світлофор. Особливість світлофора в тому, що встановлені сенсори фіксують швидкість руху авто ще за 600 м до міста, і регулюють вмикання червоного або зеленого світла, в залежності від швидкості. Зараз світлофор працює у тестовому режимі.
 
За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, такий світлофор вперше встановили у Львові. Його завдання унеможливити ДТП і дисциплінувати водіїв дотримуватися правил дорожнього руху. 

"Як правило, коли з Окружної машини їдуть в місто, то вони рухаються на великій швидкості. Отож, за 600 м сенсор фіксує швидкість авто. Далі, за 300 м до світлофора, розміщений ще один сенсор і табло, які також визначають і показують швидкість руху машини. Якщо швидкість більша 60 км, то на світлофорі загоряється червоне світло. Відповідно, машина мусить зупинитися. Якщо ж авто їде зі швидкість меншою 60 км, то горить зелене світло, і водій спокійно заїздить у місто" – пояснила Ірина Маруняк.

Паралельно, на в’їзді в місто з вул. Кульпарківська, встановили і дорожні знаки, які показують, якою має бути швидкість руху авто. Спочатку стоїть знак 90 км, потім 70 км, і найближче до міста – знак 50 км.

За її словами, зараз світлофорний об’єкт працює в тестовому режимі. Після введення його в експлуатацію світлофор передадуть на баланс ЛКП "Львівавтодор". Вартість такого світлофора 1 млн 262 тис грн.

"Якщо його робота покаже хороші результати, то в перспективі, за рекомендацією поліції, такі світлофори можуть бути встановлені і в інших місцях міста, де трапляються часті ДТП, і є небезпека для мешканців під час дорожнього руху" – додала Ірина Маруняк.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.