Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Єврокомісія

Середа, 22 квітня 2020, 14:00

Україна отримає від ЄС більше мільярда євро на боротьбу з коронавірусом

Єврокомісія

Єврокомісія вирішила надати Україні 1,2 млрд євро для протидії коронавірусу.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Європейська комісія вирішила надати Україні 1 млрд 200 млн євро підтримки під час пандемії COVID-19. 

"Це безпрецедентна за обсягом макрофінансова допомога. Рішення ЄС – це не лише вияв солідарності у важкі часи. Це свідчення, що Україна не помилилася, зробивши європейський вибір", – заявив президент Володимир Зеленський.

Як йдеться у повідомленні, кошти ЄС допоможуть гарантувати макроекономічну стабільність України та пом’якшити негативні наслідки пандемії для людей.

Пропозицію Єврокомісії надалі мають схвалити Європейський парламент та Рада ЄС. Єврокомісія розраховує на швидке схвалення, з огляду на нагальність проблеми.

"Щойно це станеться, перший транш може бути виділений якнайшвидше без додаткових умов. Другий транш може бути наданий після виконання узгодженого з ЄС переліку індикаторів вже у четвертому кварталі 2020-го чи першій половині 2021 року. Як і у випадку зі звичайною макрофінансовою допомогою ЄС, транші залежатимуть також від задовільного прогресу країни-партнера у виконанні програми МВФ та використанні коштів фонду", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Євросоюз офіційно визначив три критерії для зняття карантинних обмежень, запроваджених у зв’язку з пандемією коронавірусу, які запрезентував на дорожній карті зняття обмежень для країн-членів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.