Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

Четвер, 23 квітня 2020, 10:30

У квітні ціна на газ для населення становитиме майже три гривні за кубометр

газопостачання

Ціна газу для населення у квітні знизилася на 15%, до 2,9 грн за кубометр.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

У квітні оптова ціна на газ для потреб населення знизилась до 2,9 грн за кубометр, що на 15% менше, ніж у березні та на 38%, починаючи з січня цього року.

Як наголосили у компанії, ціна знизилась також для виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК "Нафтогаз України" постачає газ в рамках спеціальних обов’язків, без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.

"При розрахунку ціни газу для населення на квітень Нафтогаз, як і в березні, обирав з двох можливих опцій: розрахованої за постановою КМУ та середньозваженої ціни переможців за результатами торгів на постачання газу оператору ГТС України. Таким чином, оптова ціна квітня встановлена на рівні, що на 15% нижчий за ціну березня, та на 18% нижче, ніж розрахункова ціна квітня згідно постанови Кабміну"  – йдеться у повідомленні.

Загалом, ціна газу для населення впала на 38%, починаючи з січня 2020 року.

Нагадаємо, у січні ціна на газ для населення становила 4,65 гривень за кубометр без врахування ПДВ та витрат на його доставку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.