Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

автопробіг Врятуємо малий бізнес від смерті

galnet.fm

Понеділок, 27 квітня 2020, 16:16

Львівські підприємці провели акцію відчаю "Врятуємо малий бізнес від смерті"

автопробіг Врятуємо малий бізнес від смерті

Львівські підприємці провели акцію відчаю "Врятуємо малий бізнес від смерті" з вимогами до Козицького та Садового.

Сьогодні у Львові підприємці провели автопробіг "Врятуємо малий бізнес від смерті", протестуючи проти повного блокування діяльності малого та середнього бізнесу.

Підприємці приготували звернення до голови Львівської ОДА Максима Козицького та міського голови Львова Андрія Садового. Вони вимагають: звільнити підприємців 1 і 2-ї груп від сплати єдиного податку, звільнити малий і середній бізнес Львова від сплати оренди за землю та податку на нерухомість впродовж всього карантину, а також наступного після його завершення, Скасувати плату за комунальні послуги підприємцям, діяльність яких заборонена під час карантину, розробити міську програму підтримки місцевого бізнесу, який постраждав під час карантину, звернутися до Кабінету Міністрів з вимогами відкриття підприємств торгівлі площею до 300 кв.м, речових і продовольчих ринків, за умови дотримання ними санітарно-епідеміологічних заходів.



У зверненні підприємці нагадують, що з середини березня уряд заборонив працювати таким галузям економіки як торгівля, транспорт, сфера послуг, ресторанний бізнес тощо, які є майже повністю сферою діяльності малого та середнього бізнесу.

"Малий бізнес під час карантину страждає найбільше, адже в нього немає такої великої фінансової "подушки", як у великого бізнесу. Ми, попри заборону нашої господарської діяльності з боку держави, і надалі зобов'язані сплачувати податки та місцеві збори, оренду, комунальні послуги, заробітні плати нашим працівникам. Весь світ розробляє програми підтримки малого та середнього бізнесу, проте в нас держава чомусь відмежувалася від виконання своїх прямих обов'язків по підтримці підприємців, які роками справно сплачували в державний і місцеві бюджети всі необхідні податкові платежі, наповнювали Пенсійний фонд внесками за найманих працівників",  сказано у зверненні підприємців.



Одна справа, коли карантин триває два тижні. Інша – якщо більше. Продовження карантину на місяць може обернутися дуже негативними наслідками для малого бізнесу. Не виключено, що значна частина малого бізнесу просто не зможе піднятися, а сотні тисяч людей опиняться на вулиці – пояснюють підприємці.

"Водночас, влада дозволяє роботу великих торговельних мереж (Епіцентр, Сільпо, Нова лінія, Ельдорадо та ін.), яким не заборонений продаж товарів непродовольчої групи! Кому пандемія, а кому – мати рідна… Дайте можливість працювати! Ми не маємо за що жити! Наші працівники вже другий місяць без зарплати! Ліквідуйте несправедливість!" закликали підприємці у своїх зверненнях.

Ініціативна група учасників акції зустрілася з першим заступником голови ЛОДА Андрієм Годиком та директором департаменту "Адміністрація міського голови" пана Львівської міської ради Євгеном Бойком. Під час зустрічей посадовці запевнили, що розуміють стурбованість підприємців та пообіцяли передати їхні вимоги Кабміну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.