Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пожежа

lv.dsns.gov.ua

Середа, 29 квітня 2020, 10:14

У Радехівському районі рятувальники гасили пожежу торфу

пожежа

Вогонь знищив торф окремими осередками на площі 500 кв.м. в с. Тетевчиці.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Вчора, 28 квітня, о 08:18 годині рятувальникам повідомили про пожежу на відкритій території в с. Тетевчиці Радехівського району

Пожежу вдалось локалізувати о 14:32 та ліквідувати о 18:47. Вогнем знищено торф окремими осередками на площі 500 кв.м. До ліквідації загорання було залучено 4 рятувальника та 1 одиницю спецтехніки.

Торф'яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. Торф горить повільно на всю глибину його залягання. Такі пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню, коли горить шар торфу значної товщини. Торф може горіти в усіх напрямках, незалежно від напрямку і сили вітру, а під ґрунтом він горить навіть під час помірного дощу.

Торф'яні пожежі небезпечні раптовими проривами вогню з-під землі і тим, що їх край не завжди помітний. Під загрозою опиняються не лише компоненти екосистеми, а й домівки людей, які межують із торф’яними полями.

Нагадаємо, 22 квітня у Городоцькому районі рятувальники гасили пожежу торфу. Вогонь знищив торф окремими осередками на площі 1200 кв.м у селі Піски.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.