Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

narodna.pravda.com.ua

Вівторок, 4 грудня 2012, 16:57

Львівська міськрада критикує роботу Гавришкевича на Личаківському цвинтарі

Львівська міськрада не продовжила контракт з директор ЛКП «Музей-заповідник Личаківський цвинтар» Ігорем Гавришкевичем через недостатню увагу до збереження пам'яток історії та мистецтва, розміщених на території музею, занедбаний стан більшості історичних надгробків та пришвидшення їх руйнації в останні роки.

Про це сьогодні, 4 грудня, заявила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, інформує прес-служба Львівської міської ради. 

За словами Онищенко, на Личаківському цвинтарі відбувалось будівництво склепів та надгробків, які не вписуються в середовище цвинтаря, дисонують з поряд розміщеними спорудами.

«Погодження проектів здійснювалося персонально директором. Незважаючи на великий штат прибиральників, на території кладовища прибираються тільки головні алеї, решта території засмічена. Невпорядкована територія Марсового поля. Є скарги реставраторів, мешканців, відвідувачів», – зазначила Лілія Онищенко.

Сам екс-директор музею заявляє, що йому не соромно за свою роботу у музеї і додає, що за місяць до того, як був попереджений про звільнення, отримав подяку від міського голови.

Також, за словами Гавришкевича, звільняючи його з посади, Львіська міська рада порушує законодавство.

Відтак, екс-директор музею вже подав позов до Личаківського районного суду Львова. Він додав, що готує інший позов, оскільки сумнівається у чесності цього суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.