Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Давидів

Четвер, 30 квітня 2020, 11:40

Село Давидів закрили через спалах коронавірусу

Давидів

У Давидівській ОТГ виявили 20 хворих на коронавірус, на в'їзді та виїзді з села встановили пропускні пункти.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 29 квітня, у Давидівській ОТГ Пустомитівського району виявили 20 хворих на коронавірус, а загальна кількість контактних з ними осіб складає близько 140.

Через це обласний штаб з протидії коронавірусу прийняв рішення:

1. Обмежити в’їзд/виїзд в c. Давидів приватного транспорту (в’їзд дозволяється лише громадянам, зареєстрованим в с. Давидів) шляхом встановлення карантинних мобільних блокпостів (планується повне перекриття блоками 4 доріг та створення 3 КПП) з 06:00 30.04.2020 до особливого розпорядження.

2. Забезпечити дезінфекцію місць загального користування у багатоквартирних будинках та громадських місцях.

3. Силами національної поліції проводити роз’яснювальну роботу та запровадити обмежувальні заходи, зокрема щодо пересування та перебування людей у громадських місцях на території с. Давидів з 16:00 29 квітня 2020 року до 06:00 04 травня 2020 року.

4. Функціонування COVID-патрулів з контролю за дотриманням карантинних вимог населенням с. Давидів на період введення обмежувальних заходів.
5. Соціальний супровід осіб, що знаходяться на самоізоляції та інших мало захищених верств населення, в тому числі одиноких осіб.

6. Забезпечення самоізоляції та контроль за особами, що контактували з хворими на COVID-19, у тому числі, шляхом встановлення електронного сервісу "Дій вдома".

7. Спільно з Обласною державною адміністрацією та сільською радою буде забезпепечено проведення додаткових обстежень на COVID-19 осіб, які перебувають на самоізоляції або мають ознаки респіраторного захворювання.

"Відповідні служби упродовж дня проводять експрес-тестування мешканців. Якщо отримані результати позитивні, то здійснюється додатковий відбір біоматеріалу і аналіз скеровують на тест ПЛР. Наразі медики встановлюють джерело занесення вірусу у зазначений населений пункт. Зараз найголовнішим завданням є виявлення усіх носіїв вірусу, надання медичної допомоги таким особам та повна самоізоляція тих мешканців села, які контактували з хворими" – наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Також, як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, Львів надасть Давидівській ОТГ комунальну техніку для проведення дезінфекції вулиць, громадських місць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.