Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус на

П'ятниця, 1 травня 2020, 08:50

Львівщина у трійці областей з високою кількістю смертельних випадків з коронавірусом

коронавірус на

МОЗ опублікував топ областей щодо смертності від COVID-19, Львівщина посіла третє місце.

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило топ областей, в яких показник летальності від коронавірусу перевищує середній по країні.

Про це повідомила прес-служба МОЗ у Facebook.

Станом на вчора, 30 квітня, найбільше летальних випадків від COVID-19 зафіксовано в областях:

Івано-Франківській (5,8%);
Кіровоградській (4,6%);
Львівській (3,3%);
Сумській (3,9%);
Хмельницькій (6,1%);
Чернігівській (8,0%);
Полтавській (3,0).

Показник смертності в Україні склав 0,62 на 100 тис. населення, а летальність – 2,5%. В статево-віковій структурі померлих переважають чоловіки – 146 осіб (56%) і люди у віці від 50 років (85%).

МОЗ наголосило, що 70,5% померлих в результаті ускладнень коронавіруса мали серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, печінки, легень, неврологічні хвороби та ожиріння.

У 34% померлих з супутньою патологією було кілька захворювань: серцево-судинні, цукровий діабет, імунодефіцит і ожиріння, і тому подібне. У 90% померлих – це люди старше 50 років із супутніми захворюваннями.

У дев'ятьох осіб з-поміж померлих в анамнезі були поїздки за кордон протягом останніх 14 днів до появи симптомів.

Нагадаємо, станом на 30 квітня в Україні зареєстровано 261 випадок смерті від ускладнень, викликаних COVID-19. Показник смертності в Україні склав 0,62 на 100 тис. населення, а летальність - 2,5%.

Серед померлих від коронавіруса 16 медпрацівників, 75% з них були старше 60 років. Середня тривалість від початку симптомів до смерті пацієнтів з COVID-19 складає 13 днів. З моменту госпіталізації до смерті – 7 днів.

Нагадаємо, за останніми даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні зафіксовано 10 406 випадків захворювання коронавірусом. При цьому за добу зафіксували зростання нових випадків коронавіруса – 540, тоді як днем раніше було 456 нових захворювань.

Також повідомлялося, що вилікувались від коронавірусу в Україні майже в п'ять разів більше людей, ніж померло. Всього в країні одужали 1238 пацієнтів, тоді як померли – 261.

Станом на вчора, 30 квітня, кількість підтвержених віпадків  захворювання на коронавірус на Львівщині становила 430, зокрема, 14 летальних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.