Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Стільське гродище

stezhkamu.com

Вівторок, 5 травня 2020, 13:23

За руйнування Стільського городища відкрили кримінальне провадження

Стільське гродище

Через пошкодження пам'ятки археології національного значення Стільське городище, де самовільно встановили капличку, зареєстрували кримінальне провадження.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Сьогодні, 5 травня, за фактом пошкодження пам'ятки археології національного значення, історико-культурного заповідника "Стільське городище", яке розташоване вздовж східних околиць сіл Стільсько, Дуброва та Ілів Миколаївського району Львівської області, відкрито кримінальне провадження.

"Вказане місце засноване у VII столітті та до 993 року було столицею Білої Хорватії, опісля – входило до Руської держави, а відтак має історичне значення" – наголосили у прокуратурі.

Розслідування розпочали за ч.3 ст.298 КК України (незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини щодо пам’яток національного значення).

Санкція цієї статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюватимуть слідчі місцевого відділу поліції за процесуального керівництва прокурорів Золочівської місцевої прокуратури.

Нагадаємо, біля заповідника самовільно встановили капличку та гіпсову статую Богородиці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.