Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

Вівторок, 5 травня 2020, 15:48

Львівські школярі вивчатимуть про Covid-19

школа у Львові

Для учнів 6-10 класів розробили дистанційні уроки з біології про коронавірус.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України.

Міністерство освіти за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГО "Смарт освіта" розробили методичні рекомендації для вчителів та навчальні матеріали для учнів.

Як зазначила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, урок знайомить учнів зі шляхами передачі інфекції, дає практичні поради, як діяти під час пандемії нового коронавірусу та як вберегти себе.

"Матеріали допоможуть учням дізнатися більше про Covid-19, зрозуміти важливість соціальної дистанції та правил особистої гігієни через призму наукових знань. Інформація для учнів подається відповідно до засвоєного до цього часу матеріалу на уроках біології" – наголошують і міністерстві.

Загалом розроблено чотири версії уроків для учнів 6-8 та 9-10 класів. Їх створено з можливістю проведення через відеозв’язок або без нього – за умов обмеженого доступу до інтернету.

Кожен урок містить методичні рекомендації для вчителя біології, а також навчальні матеріали для учнів – ілюстрації з поясненнями, інтерактивні вправи, тести, навчальне відео.

Інтерактивні завдання учні можуть виконати самостійно або разом із батьками.

Зазначимо, навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно через продовження карантину.

Вчора, 4 травня, уряд втретє прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон. Також уряд дозволить відкрити після карантину літні майданчики кафе і ресторанів й збирається ще розширити послаблення карантину.

Додамо, станом на сьогодні в Україні зафіксували 12 697 випадків зараження коронавірусом та 316 смертей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.