Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Четвер, 7 травня 2020, 10:00

Садовий може відтермінувати послаблення карантину у Львові

карантин у Львові

Через збільшення випадків захворювання на коронавірус Львівська міськрада перегляне питання щодо послаблення карантину у місті.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий під час ранкового ефіру на радіо "Люкс FM", якщо динаміка захворюваності на коронавірус у місті зберігатиметься, то послаблення карантину залишиться під питанням.

"Ми маємо станом на сьогодні знову рекорд – за вчора було виявлено 42 підтверджені результати тестування ПЛР. А день перед тим ми мали 39. Якщо така динаміка буде зберігатись, то виникне дуже багато питань щодо послаблення карантину. Подивимось, яка динаміка буде зберігатись протягом наступних днів" – пояснив Андрій Садовий.

Однак, за його словами, з 12 травня розпочнуть роботу літні майданчики, скасують заборону на відвідування парків та скверів.

"Щодо карантину, то ми чекаємо фінального рішення уряду. Точно можу сказати, що на свіжому повітрі робота буде відновлена, зокрема на літніх майданчиках та терасах, які почнуть працювати з 12 травня, однак там будуть дуже жорсткі правила. Те ж саме стосуватиметься парків та скверів" – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, раніше Садовий заявляв, що з 12 травня у Львові планують відкрити магазини та перукарні, однак люди повинні надалі використовувати засоби індивідуального захисту. Крім цього, офіційне відзначення Дня міста мають організувати на початку осені.

Станом на сьогодні у Львові офіційно підтвердили 595 випадків зараження коронавірусом та 17 смертей, а в Україні зафіксували 13 691 випадок зараження коронавірусом та 340 смертей.

Додамо, 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон.

Також уряд дозволить відкрити літні майданчики кафе і ресторанів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.