Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

клуб "Романтик"

П'ятниця, 15 травня 2020, 10:30

Суд не дозволив ГО Кривецького викупити клуб Романтик

клуб "Романтик"

Суд відмовив ГО "Здорова Галичина" у праві викупу приміщення клубу "Романтик" у Парку культури, яке вона орендує.

Про це йдеться у рішенні Західного апеляційного господарського суду Львівської області від 27 січня 2020 року.

Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради подало апеляцію на рішення господарського суду Львівської області від 13 червня 2019 року за позовом ГО "Здорова Галичина" щодо визнання незаконною ухвали міської ради "Про приватизацію способом викупу нежитлових приміщень на вул. Болгарській, 4" від 2017 року.

Зокрема, йдеться про приватизацію двох поверхів та підвалу клубу "Романтик" у Центральному парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького, площею 1861,9 кв.м, та створення у них Центру науки, сімейного відпочинку та мистецької галереї. 

ГО "Здорова Галичина" взяла у міста ці приміщення в оренду згідно з договором від 11 січня 2010 року, однак у частині приміщень клубу, де мали б були створені спортивні гуртки, перебували приватні підприємці.

Господарський суд задовільнив позов громадської організації та зобов'язав міськраду укласти з ГО "Здорова Галичина" договір про продаж їй цих приміщень.

Тоді ж міськрада подала апеляцію на це рішення, яке Західний апеляційний господарський суд повністю задовільнив, вказавши, що в матеріалах справи відсутні докази про "намір ГО здійснити поліпшення орендованого майна та отримання згоди орендодавця на здійснення таких поліпшень, що дає підстави для висновку про відсутність на час заявлення даного позову та прийняття оскаржуваного судового рішення права орендаря на викуп спірних приміщень в силу частини 2 статті 18 Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна".

"Апеляційну скаргу управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради за від 05.07.2019 задоволити. Рішення господарського суду Львівської області від 13.06.2019 скасувати. Прийняти нове рішення. Відмовити в задоволенні позову. Стягнути з Громадської організації "Здорова Галичина" на користь управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради 5286 грн. судового збору за розгляд апеляційної скарги" – йдеться у рішенні суду.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття.

Зазначимо, засновниками громадської організації "Здорова Галичина" є Наталія Сліпченко, Євген Тульчинський та Ігор Кривецький, екс-нардеп від ВО "Свобода" і офіційний спонсор партії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.