Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продукти харчування

Понеділок, 18 травня 2020, 10:00

На час карантину в Україні зафіксували ціни на деякі види продуктів

продукти харчування

З 18 травня запровадили держрегулювання цін на деякі продукти харчування та медикаменти.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

З 18 травня й до закінчення карантину здійснюватиметься державне регулювання цін на товари, які мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, згідно із постановою уряду.

Держрегулювання здійснюватиметься до шляхом декларування зміни роздрібних цін в разі їх збільшення й  стосується тільки роздрібних цін.

Відтак, суб'єкти господарювання повинні декларувати намір підняти роздрібну ціну на понад 5%, яке буде здійснюватися в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису в Держпродспоживслужбу через її офіційний сайт.

Зазначимо, 22 квітня Кабінет міністрів ввів державне регулювання цін на десять продовольчих товарів, на окремі ліки, дезінфікуючі засоби, а також засоби індивідуального захисту.

До переліку соціально значущих товарів уряд вніс гречку, цукор, пшеничне борошно вищого ґатунку, макаронні вироби (вермішель із борошна вищого ґатунку), пастеризоване молоко в плівці жирністю 2,5%, житньо-пшеничний хліб, яйця категорії С1, тушку курячу, мінеральну воду без газу, вершкове масло жирністю 72,5%.

До переліку товарів протиепідемічного призначення потрапили ліки, серед яких парацетамол, антисептики і дезинфікуючі засоби, засоби індивідуального захисту (медичні маски, халати).

Нагадаємо, ще 15 квітня стало відомо, що на час карантину в Україні контролюватимуть ціни на деякі продукти та ліки.

А ще наприкінці лютого Антимонопольний комітет зафіксував у деяких регіонах підвищення цін на гречку та овочі до 60%. А наприкінці березня Львівська ОДА скерувала звернення до Антимонопольного комітету для початку розслідування щодо підвищення цін на продукти у Львові та області.

Також уряд ввів квотування на експорт гречки до 1 липня 2020 року.

Додамо, ще у 2017 році уряд скасував держрегулювання цін на низку товарів та послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.