Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

polukr.net

Понеділок, 18 травня 2020, 15:29

Польща планує відкриття кордонів після 15 червня

Віце-прем'єр-міністр Польщі Ядвіга Емілевич вважає, що якщо епідемія розвиватиметься так само, як зараз, то після 15 червня можна буде відкрити кордони.

Про це вона заявила у неділю, пише Реч Посполіта.  

«Це обов'язково відбудеться, але не раніше, ніж у середині червня» -  сказала  Емілевич.

Вона нагадала, що декілька європейських країн оголосили про відкриття кордонів одночасно.

«Ми говоримо про варіант, при якому країни, які  мають кордони з Польщею, мають контрольовану епідемічну ситуацію, стандарти безпеки й  гігієни, аналогічні нашим, та готові відкрити кордони з нами, то, мабуть, нам слід застосовувати принципи партнерства і аналогічно ставитися до наших сусідів», - сказала вона.

Раніше повідомлялось, що Польща веде переговори про відкриття кордонів спочатку з Литвою, Словаччиною, Чехією, а потім з Німеччиною, тобто країнами, де пандемію коронавірусу швидко придушили або, як у Німеччині, жорстко контролюють.

Емілевич заявила, що уряд проаналізує епідемічну ситуацію - кількість нових інфекцій та госпіталізованих -  від того залежить скасування обмежень. Остаточні рішення, виконуючи рекомендації Міністерства охорони здоров’я, прийматиме прем'єр-міністр Польщі.

Нагадаємо, епідеміологічний контроль на польських кордонах діє до 12 червня, і кожна особа, яка в'їжджає в країну, повинна  пройти двотижневий  карантин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.