Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску з Польщею

Вівторок, 19 травня 2020, 11:50

З червня Польща планує відкрити кордони для іноземців

пункт пропуску з Польщею

Польща розглядає можливість зняття обмеження на перетин кордону.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявила заступник прем’єра Польщі Ядвіга Емілевич в інтерв’ю Polsat News, вони розглядають можливість зняти обмеження на перетин кордону, впроваджені у зв’язку з пандемією коронавірусу, у середині червня.

"Ми допускаємо, що якщо кількість заражень зростатиме не швидше, ніж зараз, ми зможемо відкрити кордони після 15 червня. Я кажу про це з великою обережністю", – зазначила Ядвіга Емілевич.

За її словами, вона також не виключає створення "туристичних зон" із сусідами Польщі. Зокрема, такий варіант розглядається для Німеччини.

"Якщо у країнах, які межують з нами, буде контрольована епідемічна ситуація, аналогічні нашим стандарти безпеки та гігієни, і вони висловлять готовність відкрити кордон з нами – ми будемо діяти за принципом партнерства", – пояснила Ядвіга Емілевич.

Нагадаємо, епідеміологічний контроль на польських кордонах діє до 12 червня, і кожна особа, яка в'їжджає в країну, повинна пройти двотижневий  карантин.

Водночас 11 травня Польща відкрили кордони для працівників, підприємців та студентів. Цим категоріям громадян не потрібно відбувати 14-денну ізоляцію.

Додамо, за підрахунками, через коронавірус перекази заробітчан з Польщі до України можуть впасти на 30%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.