Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

бруківка

Вівторок, 26 травня 2020, 17:15

Львів'яни вимагають зберегти бруківку вулиці Хмельницького

бруківка

Мешканці мікрорайону скаржаться на демонтаж натуральної бруківки на вул. Б. Хмельницького, яку замінюють на асфальт.

19 травня, на порталі е-петицій Юрій Гузенко зареєстрував петицію з вимогою зберегти бруківку вул. Б.Хмельницького.

За словами автора петиції, на вул. Б.Хмельницького відбувається демонтаж натуральної бруківки, яку замінюють на асфальт, а демонтовану бруківку "будуть "зберігати в надійному місці" до настання невідомо яких часів".

"Львів’яни, а зокрема мешканці даного мікрорайону Львова, проти демонтажу натуральної та історичної бруківки на вул. Б.Хмельницького. Міська влада вперто ігнорує позицію львів’ян щодо цього питання... Пропонується повернути назад вже демонтовану на даний момент бруківку на цю ж вулицю" – йдеться у тексті петиції.

Наразі петиції набрала 444 голосів із 500 потрібних.

Зазначимо, з 8 травня у Львові розпочали ремонтувати вулицю Богдана Хмельницького. Роботи виконує ТзОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл", а загальна вартість виконання робіт, згідно з договором-підряду, укладеним між ЛКП "Львівавтодор" та ТзОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" – 175,4 млн грн.

А у жовтні 2019 року у місті зареєстрували електронну петицію з вимогою заборонити демонтаж бруківки. За словами автора петиції, громада міста Львова обурена неодноразовими випадками демонтажу та вивезення історичної бруківки.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.