Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир В'ятрович

Середа, 27 травня 2020, 16:55

Суд уклінно просить В'ятровича не коментувати символіку дивізії "Галичина"

Володимир В'ятрович

Суд Києва засудив висновки Володимира В'ятровича щодо символіки дивізії СС "Галичина" у 2017 році.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії Українського інституту національної пам'яті та його екс-голови Володимира В'ятровича щодо надання висновку про те, що символіка 14-ї гренадерської дивізії військ СС "Галичина" не є символікою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, поширення або публічне використання якої в Україні заборонено.

Як пояснив В'ятрович, в рішенні йдеться саме про висновок інституту, а не про саму символіку.

"В оприлюдненому рішенні суду немає нічого про те, чи є символіка дивізії "Галичина" символікою націонал-соціалістичного тоталітарного режиму. Суд вирішив, що УІНП не мав відповідати на звернення громадянина щодо приналежності цієї символіки до нацистської. Хоча як УІНП, як центральний орган виконавчої влади, міг не надати відповіді громадянину для мене залишається загадкою" – написав Володимир В'ятрович.

Зазначимо, суд Києва ще з 2017 року розглядає позов до тодішнього голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, який у травні 2017 року заявив, що символіка дивізії СС "Галичина" не підпадає під закон про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного в Україні і заборону їхньої символіки.

Додамо, у вересні 2019 року В'ятровича його звільнили з посади керівника Українського інституту національної пам'яті, а у листопаді він став народним депутатом від "Європейської солідарності" замість Ірини Луценко. У квітні цього року Львівська ОДА привітала мешканців області з 77-ю річницею з дня створення Першої української дивізії "Галичина" УНА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.