Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир В'ятрович

Середа, 18 вересня 2019, 14:14

В'ятрович більше не очолює Інститут нацпам'яті

Володимир В'ятрович

Володимира В'ятровича звільнили з посади керівника Українського інституту національної пам'яті.

Про це повідомив Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні, 18 вересня голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що йде у відставку після п'яти з половиною років роботи.

У своєму повідомленні В'ятрович розповів, що за весь час його керівництва в інституті він досяг певних цілей, серед яких розкриття секретних файлів КДБ, відмова від радянської тоталітарної символіки, реабілітація жертв репресій та популяризація історії України. 

Також залишається в планах створення Музею Революції гідності та Архіву національної пам‘яті.

"Я отримав запевнення від Прем‘єр-міністра Олексія Гончарука що, незважаючи на зміну керівника, Інститут збереже статус органу влади та інструменту політики національної пам‘яті, будуть продовжені формат та напрямки роботи" – заявив В'ятрович.

 

Нагадаємо, Володимир В'ятрович балотувався у народні депутати від партії Європейська солідарність під номером 25, проте не пройшов до парламенту.

Нещодавно нардепка від Слуги народу Ірина Верещук звинуватила його у погіршенні відносин з Польщею: у 2017 році завдяки Українському інституту національної пам'яті, київська влада заборонила ексгумацію та пошук рештків польських жертв воєн та конфліктів на території України, після чого В'ятровичу заборонили в'їзд на територію Польщі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.