Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир В'ятрович

Четвер, 29 серпня 2019, 13:22

Верещук хоче обміняти голову В'ятровича на любов Польщі

Володимир В'ятрович

Екс-мерчиня Рави-Руської Ірина Верещук звинуватила Володимира В'ятровича у погіршенні відносин з Польщею.

Про це повідомляє Українська правда. 

Новообрана народна депутатка України від партії Слуга народу, екс-мерчиня міста Рава-Руська Ірина Верещук наголосила, що голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович став причиною історичних  суперечок між Україною й Польщею.

"Я проти того, щоб Володимир В'ятрович залишався головою українського ІНП, через нього ми сперечалися з поляками" – пояснила вона.

За її словами, нова Верховна Рада України планує покращити відносини з Польщею та створити спеціальну комісію "Дружба з Польщею".

"Ми хочемо зробити конкретні кроки, також коли йдеться про скасування заборони на ексгумацію. Це має призвести до виходу зі складної ситуації, в якій опинилися наші стосунки" – додала Ірина Верещук.

Нагадаємо, у 2017 році завдяки Українському інституту національної пам'яті, київська влада заборонила ексгумацію та пошук рештків польських жертв воєн та конфліктів на території України. Після цього В'ятровичу заборонили в'їзд на територію Польщі. 

У липні 2016 року сейм Польщі ухвалив резолюцію про геноцид поляків на Волині. Відтак 11 липня в Польщі визнали Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого проти громадян II Речі Посполитої в період Другої світової війни.

Додамо, Верещук пройшла до Верховної Ради від партії Слуга народу під номером 29. У 2010-2015 роках вона була мерчинею Рава-Руської.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.