Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

СБУ

П'ятниця, 29 травня 2020, 12:00

Поліцейську зі Львова викрили у торгівлі персональними даними львів'ян

затримання

Слідча одного із райвідділів поліції Львова збирала конфіденційну інформацію громадян та продавала її.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Працівники СБУ Львівщини затримали слідчу одного з райвідділів Нацполіції Львова за торгівлю персональними данини. За версією слідства, поліцейська незаконно збирала конфіденційну інформацію про громадян та продавала її зацікавленим особам.

"Вартість таких послуг залежала від повноти відомостей та платоспроможності замовника. Під час обшуків у помешканні та за місцем служби слідчої виявили особисті дані громадян, зібрані незаконним шляхом, та інші матеріали, що доводять протиправні її дії" – йдеться у повідомленні.

Наразі їй оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) та ч. 2 ст. 182 (порушення недоторканості приватного життя) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.