Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пішохідний перехід

Середа, 3 червня 2020, 14:13

12 нардепів з Львівщини не підтримали ініціативу збільшити штрафи для пішоходів за порушення ПДР

пішохідний перехід

Верховна Рада пропонує підняти штрафи для пішоходів за порушення правил дорожнього руху до 680 грн.

Сьгоодні, 3 червня, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект №2697, яким пропонується знести зміни до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху. "За" проголосували 277 народних депутатів.

Згідно із законопроектом, пішоходів планують карати штрафами до 680 гривень за порушення правил дорожнього руху. Станом на сьогодні максимальний розмір штрафу становить 170 гривень

Якщо пішоходи не дотримуються сигналів регулювання дорожнього руху, переходять дорогу у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, не виконують інші правила ПДР – штрафи збільшують з 51 гривні до 255.

Ці ж дії, але вчинені у стані алкогольного сп‘яніння, караються штрафом до 510 гривень замість 136 гривень. Якщо ж пішоходи спричинили створення аварійної обстановки, їм загрожує до 680 гривень штрафу.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра),  Андрій Кіт (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Андрій Герус (Слуга народу), Тарас Батенко (За майбутнє), Святослав Вакарчук (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Олена Кондратюк (позафракційна).

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос).

Додамо, 27 вересня в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів, які передбачають фотофіксацію порушень та безконтактні штрафи. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.