Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паркування у Львові

Четвер, 27 вересня 2018, 10:20

Водіїв авто штрафуватимуть за порушення ПДР

паркування у Львові

Сьогодні в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів.

Ще у грудні 2017 року Верховна Рада прийняла законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів, який покликаний ліквідувати стихійну парковку.

Серед основновних новведень закону – фотофіксація порушень та безконтактні штрафи. Зокрема, закон передбачає:

- запровадження фото-, відеофіксації порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспорту; 

- евакуацію авто, якщо його поставлено на проїзній частині у два і більше рядів; розташовано у заборонених Правилами дорожнього руху місцях зупинки або стоянки, тощо (після затримання авто інспектор повинен невідкладно повідомити про це в Нацполіцію, із зазначенням часу і місця, куди був евакуйований автомобіль);

- штрафи (постанова про накладення адміністративного стягнення за правопорушення, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), може виноситися без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності);

- безготівковий розрахунок, що має на меті мінімізувати можливість корупції.

Також, згідно із законом, якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України і він не підлягає державній реєстрації в Україні, до адміністративної відповідальності за правопорушення притягається особа, яка ввезла такий транспортний засіб в Україну.

Нагадаємо, у Львівській міськраді створюють відділ інспекторів управління безпеки міста, які штрафуватимуть водіїв за порушення правил зупинки, стоянки та паркування авто. Відділ запрацює з середжини жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.