Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Денис Шмигаль

Субота, 6 червня 2020, 15:40

Шмигаль провів алярмову нараду щодо темпів ковіду на Львівщині

Денис Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів термінову нараду щодо врегулювання ситуації у Львівській області через коронавірусну пандемію.

Прем'єр-міністр України провів термінову нараду у Львівській ОДА щодо врегулювання ситуації, яка склалась в області через пандемію коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

На нараді, окрім Дениса Шмигаля, також були голова Львівської ОДА Максим Козицький, міський голова Львова Андрій Садовий, голова Львівської облради Олександр Ганущин, заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак та інші.

За словами Прем'єр-міністра, Президент також тримає ситуацію в регіоні на своєму особистому контролі.

"За статистикою останніх днів Львівщина стала своєрідним антирекордсменом. Спалаху не спостерігається, але кількість інфікованих рівномірно зростає. Джерелом зростання стало місто Львів. Через збільшення кількості інцидентів Львівська область обігнала Чернівецьку. Крім цього, утворилась черга на ПЛР тестування. Щоб не допустити реального спалаху, необхідно діяти швидко та консолідовано" – зазначив Денис Шмигаль.

За результатами наради Денис Шмигаль доручив розглянути можливість запуску пулінг-тестування, яке дозволить одночасно тестувати 5 зразків відібраного матеріалу. Подібну схему планують розпочати на базі лабораторій, які задіяні до процесу тестувань.

Нагадаємо, що за інформацією міністерства охорони здоров'я України Львівська область все ще не відповідає критеріям для початку нового етапу пом'якшення карантинних заходів. У п'ятницю обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій продовжила карантин у Львівській області до 12 червня через складну ситуацію із захворюванням на Covid-19. Станом на ранок п'ятниці у Львівській області зафіксували коронавірус у 1988 осіб та 66 смертей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.