Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

П'ятниця, 5 червня 2020, 15:16

На Львівщині карантин продовжили до 12 червня

карантин у Львові

Карантин без послаблень у області продовжили до 12 червня через складну ситуацію з коронавірусом.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Сьогодні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій продовжила карантин у Львівській області до 12 червня через складну ситуацію із захворюванням на Covid-19.

Як заявив Тарас Грень, у області немає правових підстав для послаблення карантину через те, що Львівщина не відповідає критерію, встановленому МОЗ щодо кількості нових випадків Covid-19 за останні 7 днів на 100 000 населення. 

"Постанова Кабміну передбачає три критерії, за якими можна послаблювати карантин. Львівщина попадає під послаблення лише по двох. По інцидентності область не проходить межу, за якою можна пом'якшувати карантин" – наголосив Тарас Грень.

Однак комісія ТЕБ і НС дозволила госпіталізацію призовників, за скеруванням лікарської комісії для забезпечення призову, а також перевезення легковими авто до п’яти осіб або більшою кількістю пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї. 

Відтак, до 12 червня залишаються забороненими: перебування в громадських місцях без масок, робота ТРЦ та закладів громадського харчування, приміські та міжміські перевезення. 

Зазначимо, сьогодні перевізники Львівщини влаштували пікет Львівської ОДА з вимогою відновити пасажирське перевезення у області та розібратися із нелегальними перевезеннями.

Раніше обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 5 червня карантин через складну ситуацію із коронавірусом.

станом на сьогодні на Львівщині підтвердили 1988 випадків зараження коронавірусом. У МОЗ наголосили, що Львівщина не готова до послаблення карантину через велику кількість інфікованих Covid-19.

Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон. МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Згідно з ним з 1 червня запрацювали фітнес-центри і басейни, поновилося пасажирське автобусне та залізничне сполучення між областями.

Також уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.