Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Понеділок, 1 червня 2020, 11:37

В Україні стартував новий етап послаблення карантину

коронавірус

З 1 червня запрацюють фітнес-центри і басейни, поновиться пасажирське автобусне та залізничне сполучення між областями.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

З 1 червня більшість областей України переходять до третього етапу послаблення карантину: зможуть працювати спортивні зали та фітнес-центри, заклади освіти, поновиться пасажирське автобусне та залізничне сполучення між областями.

"Відсьогодні Україна переходить до наступного етапу послаблення карантинних обмежень. Упродовж останніх двох тижнів ми спостерігаємо приблизно однакову кількість нових захворілих та видужалих по країні. Епідемічна ситуація в більшості областей дає змогу з 1 червня відкрити спортивні зали та фітнес-центри, заклади освіти, запустити міжобласне автомобільне сполучення та залізничні перевезення" – наголосив Денис Шмигаль.

Він додав, що рішення щодо зняття тих чи інших обмежень в кожній області ухвалюватимуть регіональні комісії ТЕБ і НС.

Зазначимо, минулого тижня стало відомо, що з 1 червня МОЗ дозволив роботу басейнів, але з обмеженнями. З 1 червня в Україні планують впровадити новий етап пом’якшення карантину, згідно з яким ще й запустять залізничне сполучення.

Також у МОЗ назвали дату відновлення міжнародного авіасполучення.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 1 червня через складну ситуацію із коронавірусом. Також минулого тижня Львівщина була не готова до послаблення карантину через низьку кількість тестувань.

Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон. МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.