Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Понеділок, 25 травня 2020, 12:50

Львівщина не готова до послаблення карантину через низьку кількість тестувань

медичний заклад

Львівська область не відповідає критеріям для початку другого етапу пом'якшення карантинних заходів. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Станом на сьогодні ранок Львівська, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Луганська, Рівненська і Чернівецька області не готові до послаблення карантину. Ситуація з коронавірусом тут не відповідає критеріям для початку другого етапу пом'якшення карантинних заходів.

Зокрема, Львівська область, як й Дніпропетровська, Донецька і Луганська, не відповідає критерію, пов'язаному з охопленням населення ПЛР-тестуванням на коронавірус.

"Перехід областей до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню Covid-19" – йдеться у повідомленні.

Натомість на Львівщині середня кількість ПЛР-тестувань протягом останніх 7 днів складає менше необхідних 12 на 100 000 населення.

Зазначимо, станом на початок травня Львівщина не увійшла у перелік областей із найбільшою кількістю зроблених ПЛР-тестів. А цього тижня у Львові запрацювала четверта лабораторія, що діагностує Covid-19.

Як заявляв раніше в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько, у випадку роботи лабораторій на базі Центру легеневого здоров’я та на базі фтизіологічного центру, кількість тестувань у області розширять до 500 за добу.

Додамо, сьогодні на Львівщині підтвердили 1360 випадків зараження коронавірусом, а в Україні зафіксували 21 245 випадків.

Також обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 29 травня карантинні заходи у області через погіршення ситуації із коронавірусом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.