Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

П'ятниця, 8 травня 2020, 11:30

Львівщина не увійшла у перелік областей із найбільшою кількістю зроблених ПЛР-тестів

коронавірус

Про це повідомляє видання ДС.

Як заявив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, в Україні тести ПЛР (полімеразна ланцюгова реакція) на коронавірус роблять 59 лабораторій, найбільше в Чернівцях, Тернополі, Вінницькій області, Херсоні та Черкасах.

"Навантаження і кількість тестів обумовлені кількістю захворювань. У цих областях кількість захворювань дуже велика", – пояснив Максим Степанов.

За його словами, в залежності від навантаження на лабораторію, пацієнти можуть чекати результатів ПЛР-тестування до чотирьох днів.

Станом на сьогодні в Україні зафіксували 14 195 випадків зараження коронавірусом та 361 смерть. Щодо Львівщини, то у Львівській міськраді офіційно підтвердили 660 випадків зараження цим вірусом.

Наразі ПЛР-діагностику на COVID-19 у Львові проводять три лабораторії: лабораторія обласного лабораторного центру МОЗ України на вул. Круп’ярській, лабораторія інституту епідеміології та гігієни медичного університету на вул. Зеленій, а також лабораторія Військового госпіталю.

Крім цього, на базі міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги планують відкрити ще одну лабораторію для проведення ПЛР-діагностики коронавірусу.

Додамо, 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон.

Також уряд дозволить відкрити після карантину літні майданчики кафе і ресторанів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.