Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 22 квітня 2020, 15:19

У Львові планують виділити сім мільйонів на нову лабораторію з діагностики коронавірусу

медичний заклад у Львові

На базі міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги планують відкрити лабораторію для проведення ПЛР-діагностики коронавірусу.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами заступниці міського голови Львова та керівниці міського штабу з протидії коронавірусу Галини Слічної, мерія планує відкрити лабораторію, де проводять ПЛР-діагностику коронавірусної хвороби, на базі міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

"Будемо виділяти кошти з резервного фонду міського бюджету для закупівлі такого обладнання для створення такої власне нашої міської лабораторії в лікарні швидкої медичної допомоги", – зазначила Галина Слічна.

Слічна наголосила, що на облаштування такої лабораторії планують надати з міського бюджету близько 7 млн грн.

Наразі ПЛР-діагностику на COVID-19 у Львові проводять три лабораторії: лабораторія обласного лабораторного центру МОЗ України на вул. Круп’ярській, лабораторія інституту епідеміології та гігієни медичного університету на вул. Зеленій, а також лабораторія Військового госпіталю.

Нагадаємо, експрес-тести, які продають в аптеках, неможливо зробити без медичного працівника.

Додамо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня. 

Станом на сьогодні на ранок у області офіційно підтвердили 274 випадки зараження коронавірусом, а в Україні за добу кількість випадків захворювання зросла на 467 – до 6592. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.