Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Понеділок, 13 квітня 2020, 11:00

У Львові збільшать кількість тестувань методом ПЛР

коронавірус

Відтепер три державні лабораторії у місті проводитимуть ПЛР-тестування на коронавірус.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив  міський голова Львова Андрій Садовий, з 13 квітня у військовому госпіталі розпочинають проводити ПЛР-тестування на виявлення коронавірусу.

"Сьогодні у Львові ПЛР-тести проводить лабораторія на вул. Круп'ярській і лабораторія на вул. Зеленій. Також я мав розмову з військовим госпіталем, і військові сьогодні мають почати роботу з ПЛР-тестування. Однак, вони будуть активно працювати для міста і області до того часу, поки не буде проблем у військових. Адже, першочергово, вони працюють для потреб війська" – наголосив Андрій Садовий.

Відтак, за його словами, ці три державних лабораторії будуть проводити ПЛР-тести у Львові.

Також до Великодня усі медики міста отримають по 10 тис грн з бюджету Львова, натомість двірникам, які проводять дезінфекцію міста, виплатять по 5 тис грн допомоги.

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що ще одна лабораторія робитиме тести на виявлення коронавірусу у місті – лабораторія на базі Науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Також у області очікують на відкриття лабораторій, які будуть ще проводити до 100 і більше ПЛР-тестів на добу.

Додамо, у МОЗ офіційно підтвердили 124 випадки зараження коронавірусом на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.