Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Понеділок, 6 квітня 2020, 12:40

На Львівщині планують робити 100 ПЛР-тестів з визначення коронавірусу на добу

медичний заклад у Львові

У області очікують на відкриття лабораторій, які будуть ще проводити до 100 і більше ПЛР-тестів на добу.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрія Васько, відсьогодні у області з'явилася можливість проводити близько сотні тестів методом полімеразної ланцюгової реакції в добу. 

"Станом на сьогодні ми готові проводити в області близько сотні тестів методом полімеразної ланцюгової реакції в добу. Заклади охорони здоров’я продовжують підготовку до прийому великої кількості пацієнтів з коронавірусною інфекцією. На вихідних провели 35 ПЛР-тестів, ми очікуємо відкриття ще однієї або, можливо, і двох лабораторій, які будуть ще проводити до 100 і більше ПЛР-тестів", – наголосив Андрій Васько.

Він додав, що станом на сьогодні на Львівщині з підозрою на коронавірус є 72 особи.

Нагадаємо, 6 квітня кількість випадків захворювання на коронавірус на Львівщині зросла до 28, а 4 квітня у Львівській області помер чоловік віком 69 років, у якого зафіксували коронавірусну інфекцію.

3 квітня стало відомо, що ще одна лабораторія робитиме тести на виявлення коронавірусу у місті.

Кабінет Міністрів ще минулого тижня прийняв постанову, згідно із якою з 6 квітня в Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски, а людям на самоізоляції та пенсіонерам дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.