Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лабораторія

loda.gov.ua

П'ятниця, 3 квітня 2020, 16:40

У Львові робитимуть додаткові 60 тестів із виявлення коронавірусу на добу

лабораторія

Ще одна лабораторія робитиме тести на виявлення коронавірусу у місті.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

На базі Науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького працюватиме лабораторія, яка робитиме 60 лабораторних тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на добу.

У Львівській ОДА наголосили, що з часом потужності лабораторії збільшаться, що дозволить збільшити і кількість тестів. Здійснюватимуть тестування у лабораторії три команди.

Зазначимо, спочатку зразки біоматеріалів пацієнтів з області з підозрою на коронавірус доставляли в лабораторію в Києві, а пізніше ПЛР-тести почали робити у Львівському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я.

Тести ПЛР дають можливість достовірно встановити як наявність, так і відсутність коронавірусу в людини, навіть до початку прояву симптомів.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині зафіксували 13 випадків зараження коронавірусом. Вчора ще у двох працівників "Шувару" виявили підозру на коронавірус, а 31 березня із 20 протестованих працівників "Шувару" у чотирьох виявили підозру на коронавірус. 

В Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски, а людям на самоізоляції дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.