Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Середа, 15 квітня 2020, 12:55

Експрес-тести, які продають в аптеках, неможливо зробити без медичного працівника

аптека

Медики не рекомендують проводити самодіагностику експрес-тестами, тому що для їх результату необхідно взяти забір крові.

Про це повідомив під час брифінгу в.о. директора департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько.

За його словами, експрес-тести для визначення коронавірусу, які з'явилися у вільному продажі може придбати будь-який мешканець, однак зробити тест без медичного працівника неможливо.

"Для проведення експрес-тесту потрібно взяти забір крові. Цей тест зробити без медичного працівника практично не можливо, тому ми не рекомендуємо проводити самодіагностику цими експрес-тестами. Всі ці тести проводять медичні працівники безкоштовно" – пояснив Андрій Васько.

Він також додав, що станом на сьогодні у Львівській області автомобільні бригади провели більше 10 тисяч експрес-тестувань, натомість кількість протестованих осіб планують збільшити до декількох десятків тисяч.

Нагадаємо, станом на 15 квітня в Україні зафіксували 3764 випадки зараження коронавірусом та 108 смертей. Щодо Львівщини, то у МОЗ офіційно підтвердили 152 випадки зараження цим вірусом та шість смертей.

На Львівщині 15 медиків захворіли на коронавірус. Наразі Львівщина знаходиться у середині рейтингу областей щодо кількості захворювання на коронавірус.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.