Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

П'ятниця, 22 травня 2020, 15:41

На Львівщині карантин продовжили ще на тиждень

карантин у Львові

Обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 29 травня карантинні заходи у області через погіршення ситуації із коронавірусом.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 22 травня, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішила продовжити карантин у Львівській області до 29 травня через погіршення динаміки захворювання на коронавірус.

Відтак, на період дії карантину забороняється:

- перебування в громадських місцях без засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок;

- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу;

- самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

- відвідування закладів освіти, крім участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, вступних випробуваннях;

- проведення масових заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та навчально-тренувальних зборів спортсменів;

- робота закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів (крім розміщених у них магазинів), закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, крім: літніх майданчиків, послуг із здійсненням адресної доставки замовлень, музеїв та історико-культурних заповідників, здійснення кіно- та відеозйомки;

- здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, зокрема пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, крім перевезення: легковими та службовими авто працівників, які забезпечують життєдіяльність області;

- відвідування пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства;

- закладам охорони здоров’я проведення планових заходів з госпіталізації, крім: планової госпіталізації в регіонах, в яких заповненість ліжок  становить менш як 50 відсотків, надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів, надання медичної допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями, надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах.

Зазначимо, станом на сьогодні на Львівщині підтвердили 1240 випадків зараження коронавірусом, за добу – 65 інфікованих, що є найвищим показником серед усіх областей України.

Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон. МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

А з 13 травня у Львові дозволили відкрити перукарні, салони краси та приватні стоматології, а з 18 травня у Львові дозволили відновити роботу магазинам одягу, білизни та взуття, які розташовані у ТРЦ та поліклінік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.