Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

П'ятниця, 22 травня 2020, 10:13

У МОЗ назвали дати відкриття готелів та закладів освіти

карантин у Львові

МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство охорони здоров'я опублікувало 5 етапів послаблення карантину в Україні, які ропочнуться з 22 травня.

Відтак, перший етап послаблення карантину розпочнеться сьогодні, 22 травня: дозволять роботу громадського транспорту та внутрішніх обласних залізничних перевезень, проведення релігійних (1 особа на 10 кв. метрів) та спортивних (до 50 осіб без глядачів) заходів, а також роботу готелів, але з обмеженнями.

На другому етапі, який розпочнеться 25 травня, уряд дозволить відновити роботу метрополітенів, але за умови використання масок та респіраторів. Також планується відкрити дитячі садки.

Третій етап послаблення почнеться в країні з 1 червня. На третьому етапі буде відновлена робота фітнес-центрів та закладів освіти, але за умови занять у групах до 10 осіб. Також дозволять міжобласні залізничні перевезення.

З 10 червня в рамках четвертого етапу послаблення планується дозволити роботу кафе та ресторанів у приміщеннях, роботу закладів культури та повноцінну роботу готелів і хостелів.

П'ятий етап послаблення адаптивного карантину включає лише відновлення авіаперельотів. Цей етап послаблення почнеться 15 червня.

 

Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон: з 22 травня відновлюють роботу громадського транспорту та дитячих садочків.

Також 13 травня Кабінет міністрів послабив карантин: дозволив пересуватися вулицями групами до 8 осіб, а на літніх терасах ресторанів і кав’ярень сидіти по четверо. Також дозволили відновити роботу непродовольчих ринків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.